Policier & Thriller

 • Cross

  James Patterson

  • Saga egmont
  • 24 Mars 2022

  Het twaalfde boek over Alex Cross, de heldhaftigste psycholoog ter wereld, is een mijlpaal in de reeks: we komen eindelijke meer te weten over de moordenaar van Alex' vrouw Maria. Aan het begin van 'Cross' leren we dat Alex de FBI achter zich heeft gelaten om zijn eigen praktijk te openen. Maar natuurlijk volgen er al snel ontwikkelingen die alles in de war schoppen. Ditmaal is het detective John Sampsons met een nieuwtje: er is een spoor gevonden dat mogelijk naar The Butcher leidt, een verkrachter die misschien iets te maken heeft met de moord op Alex' vrouw. De jacht is open, maar aan het einde wacht een waarheid die zowel schokkend als onverwacht is. Zal Alex de feiten onder ogen kunnen zien en doorgaan?

  Alex Cross is een Afro-Amerikaanse detective en psycholoog. Hij werkt als Senior Agent voor de FBI, terwijl hij ook nog privé-patiënten ontvangt. In deze reeks van succesauteur James Patterson vecht Cross tegen misdadigers die zijn gezin of zijn staat bedreigen. Een rode draad in de reeks is de onopgeloste moord van Alex' eerste vrouw. Zijn aartsvijand is The Mastermind, Kyle Craig, die op Alex' ondergang uit is.

  James Patterson (1947) is een wereldberoemde Amerikaanse auteur en filantroop, die tot 1996 eveneens werkzaam was als reclamemaker. Sinds 1976 heeft hij meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd, waarvan er in totaal meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verkocht. 76 titels stonden op nummer één op de bestsellerlijst van de New York Times, waaronder President vermist, dat hij samen met Bill Clinton schreef. Deze cijfers maken hem een van de meest succesvolle en best verkopende auteurs ooit. Patterson is het meesterbrein achter de Alex Cross en Women's Murder Club thrillerreeksen, die beide zijn verfilmd. Daarnaast heeft hij meerdere romans en kinderboeken op zijn naam staan.
  Zowel voor zijn schrijven als voor zijn liefdadigheidswerk heeft hij verscheidene prijzen gewonnen en onderscheidingen gekregen, waaronder de Edgar Award van de Mystery Writers of America en de Literarian Award van de National Book Foundation.

empty